- PASTÍS DE CLOÏSES I CARBASSA
Ingredients:
-----------------------------------------------------------------------------------------------
CREPES DE VERDURES AMB SALSA DE FORMATGE D’OVELLA
Ingredients:
1 massa brisa
300 gr.de cloïses
3 ous
800 gr.de carbassa
1 ceba tendra
2 dents d’all
jengibre
75 gr.de farina
1/2 l.de llet
oli d’oliva
sal
julivert
Preparació:
Pela la carbassa, tallala a daus,i exten-los sobre la placa del forn. Ratlla una mica de gengibre per sobre.
Posem-hi també un bon raig d’oli d’oliva. Ho posem al forn durant 25 minuts a 190º C. Reserva.
Forra un motlle amb la massa brisa,retira els sobrants.
Col·loca un paper de forn sobre la pasta i col·loca-hi un platn gran que presioni per que no pugi la massa brisa.Fornegem a 190º C durant 25 minuts. Reserva al motlle.Obrim les cloïses al vapor. Reserva el suc sobrant. Piquem la carn i reservem.
Per a fer la beixamel, piquem la ceba tendra i els dents d’all finament i els posem a pochar a una cassoleta amb una mica d’oli d’oliva. Afegim la carn de les cloïses Agrega la carn de les cloïses i salteja.Incorpora la farina i la’ofeguem amb el suc de les cloïses i la llet poc a poc mentre ho movem amb una varilla. Afegim julivert picat i cuinem durant 5 minuts Exten la beixamel sobre la massabrisa. Reserva.Passa la carabassa per la batedora juntament amb els dos ous. Posem la carbassa per sobre la beixamel i ho posem al forn. cuinem a 200º C durant 15 minuts.
Deixem templar, desmotllem i servim en porcions Decorem amb una rameta de julivert.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
CREPES DE VERDURES AMB SALSA DE FORMATGE D’OVELLA
Ingredients:
1 ceba
1 porro
300gr. Espinacs
100gr. Carbassó
100gr. Pastanaga
200gr. Formatge d’ovella
100ml. De nata
Per la massa de crepes:
½ l. de llet
200gr. Farina
4 ous
40gr. mantega
Preparació:
Encenem el forn. Posem l’olla amb aigua a bullir i submergim els espinacs
durant 10 segons. Seguidament els submergim amb aigua amb gel per detenir la
cocció. Trossegem el carbassó, el porro, la pastanaga i la ceba. Posem una
paella al foc amb una mica d’oli i saltegem les verdures (els espinacs també) i
hi posem una miqueta de sal.
Per la massa de crepes:
Posem a un bol els ous, la mantega desfeta, la farina i ho batem tot amb la
batedora globus, ho reservem ½ hora a la nevera.
En una paella antiadherent hi posem un cullerot de la massa, l’estenem a la
paella que quedi ben fina passats uns 20 segons, quan comença a fer bombolles,
li donem la volta. Ho apartem en un plat calent.
A
cada crepe hi incorporem les verdures, ho enrotllem i els col·loquem en una
bandeja per posar-los després al forn.
En un casso desfem el formatge
amb la nata a foc lent. Cobrim amb la salsa els crepes i ho posem al forn a 250ºC
fis que es gratini la superfície. Servir amb una mica de pebre molt polvoritzat. Servir calent.
-
TARTA DE VERDURAS
Ingredients:
500gr. Pasta de full
150gr. Bleda
150gr. De xampinyons
200gr. Formatge de mozzarela
1 pebrot verd
2 cebes
2 pastanagues
2 ous
4 cullerades de nata
2 cullerades de tomata fregida
2 cullerades de farina
25gr. De mantega
Sal
Pebre
Preparació:
Estenem
la pasta de full amb un rodet. Untem de mantega un motlle rodó i el folrem amb
la massa. Bullim per separat les bledes, les pastanagues, les escorrem i ho
tallem a trossos petits, reservem. Tallem el pebrot, els xampinyons, la ceba a
rodanxes, reservem. Untem la pasta de full amb la tomata fregida. Barregem les
bledes, les pastanagues, la ceba, el pebrot i els xampinyons amb la crema de
llet i els ous, salpebrem. Tirem sobre la pasta de full aquesta mescla,
polvoritzem la mozzarela. Posem al forn a 200ºC durant 30 min. Servim calent.
-------------------------------------------------------------
-
PINTXOS VEGETALS
Ingredients:
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
1 albergínia
1 carbassó
1/4kg. De xampinyons
Suc 1 llimó
3 cullerades d’oli oliva verge extra
Pebre
sal
Preparació:
Rentem totes les verdures. Tallem l’albergínia a daus, salem amb abundància
i deixem reposar a un colador durant mitja hora. Obrim els pebrots i els hi
traiem les llavors. Els tallem a la mida de les albergínies. Amb el carbassó
seguim el mateix procediment. Retirem una mica la sal de l’albergínia amb una
mica d’aigua i paper secant.
A continuació, posem totes les verdures en un bol, ho salpebrem i afegim
l’oli i el suc de llimó. Barregem.
Finalment,
anem enganxant les verdures al pal, combinant colors i textures, reguem els
pintxos amb el que queda al bol i ho posem al forn a 200ºC mitja hora i acabem
amb el grill per a daurar-los. Servir calent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada