- PATÍS DE CARBASSA AMB BEIXAMENL DE CLOÏSES
1 massa brisa
Preparació:
Per a fer la beixamel, piquem la ceba tendra i els dents d’all finament i els posem a pochar a una cassoleta amb una mica d’oli d’oliva. Afegim la carn de les cloïses Agrega la carn de les cloïses i salteja.Incorpora la farina i la’ofeguem amb el suc de les cloïses i la llet poc a poc mentre ho movem amb una varilla. Afegim julivert picat i cuinem durant 5 minuts Exten la beixamel sobre la massabrisa. Reserva.Passa la carabassa per la batedora juntament amb els dos ous. Posem la carbassa per sobre la beixamel i ho posem al forn. cuinem a 200º C durant 15 minuts.
Ingredients:
1 massa brisa
300 gr.de cloïses
3 ous
800 gr.de carbassa
1 ceba tendra
2 dents d’all
jengibre
75 gr.de farina
1/2 l.de llet
oli d’oliva
sal
julivert
Preparació:
Pela la carbassa, tallala a daus,i exten-los sobre la placa del forn. Ratlla una mica de gengibre per sobre.
Posem-hi també un bon raig d’oli d’oliva. Ho posem al forn durant 25 minuts a 190º C. Reserva.
Forra un motlle amb la massa brisa,retira els sobrants.
Col·loca un paper de forn sobre la pasta i col·loca-hi un platn gran que presioni per que no pugi la massa brisa.Fornegem a 190º C durant 25 minuts. Reserva al motlle.Obrim les cloïses al vapor. Reserva el suc sobrant. Piquem la carn i reservem.
Per a fer la beixamel, piquem la ceba tendra i els dents d’all finament i els posem a pochar a una cassoleta amb una mica d’oli d’oliva. Afegim la carn de les cloïses Agrega la carn de les cloïses i salteja.Incorpora la farina i la’ofeguem amb el suc de les cloïses i la llet poc a poc mentre ho movem amb una varilla. Afegim julivert picat i cuinem durant 5 minuts Exten la beixamel sobre la massabrisa. Reserva.Passa la carabassa per la batedora juntament amb els dos ous. Posem la carbassa per sobre la beixamel i ho posem al forn. cuinem a 200º C durant 15 minuts.
Deixem templar, desmotllem i servim en porcions Decorem amb una rameta de julivert.
GASPATXO DE SÍNDRIA
Ingredients:
500gr. Síndria sense llavors
500gr. De tomates madures pelades
1 pebrot verd
1 dent d’all
250gr. De pa dur
2 vasos d’aigua
4 cullerades d’oli verge extra
2 cullerades de vinagre balsàmic
Sal
Preparació:
Tallem la síndria, les tomates, l’all i el pebrot verd. Ho col·loquem tot
en un recipient i deixem que maceri durant 1 hora a la nevera.
Trossegem el pa i el cobrim amb l’aigua per que es torni tou.
Mesclem tots els ingredients i els batem, salem al gust.
Passem el gaspatxo per un colador per extreure aquells trossos sòlids que
ens hagin pogut quedar. Comprovem la consistència, en el cas que hagi quedat
espès, afegir l’aigua que creguem convenient. En cas contrari, que ha quedat
massa aigualit, afegirem més pa.
Servir
ben fresc, podem servir-ho també amb un glaçó.
-
ADVOCATS FARCITS
Ingredients:
2 advocats madurs i grans
12 barretes de surimi
½ pebrot verd
Blat de moro dolç
Salsa cocktail
75 ml. Llet
2 cullerades de tomata fregida
El suc de ½ taronja
1 cullerada de whisky
Vinagre
Oli d’oliva
sal
Preparació:
Partim els advocats per la meitat intentant que siguin el més simètrics
possible. Els buidarem vigilant que no es trenquin, ja que la pell
l’utilitzarem de cassoleta per emplatar. Posem l’advocat en un bol, el surimi
trossejat , el blat de moro i el pebrot i ho removem tot.
Per la salsa cocktail o salsa rosa; batem la llet, l’oli (150ml.) i un
polset de sal. Batem el contingut sense moure la batedora, quan comença a
emulsionar la salsa mou el braç de la batedora amunt i avall fins que quedi
homogeni. Mullem amb el whisky, incorporem la tomata fregida, el suc de taronja
i remenem.
Finalment
remenem la salsa cocktail amb el bol on hi ha farcit. Servim el farcit a les
cassoletes que hem separat.
-
SALMOREJO AMB TONYINA
Ingredients:
8 tomates madures
2 dents d’all
200gr de pa sec
3 ous durs
3 llaunes de tonyina
Oli d’oliva verge extra
Vinagre
Sal
Una mica de sucre
Preparació:
Posem el pa en aigua. Rentem les tomates i els hi fem un tall en creu a la
part de sota. Posem una olla amb aigua al foc i al bullir posem les tomates un
parell de minuts, passat el temps els retirem i els posem a un bol amb aigua i
gel, d’aquesta manera serà més fàcil pelar-los. Quan ja estan pelats els posem
a la batedora i els reduïm a un puré.
Escorrem el pa i l’afegim, seguim batent. Seguidament posem l’all, la sal,
l’oli i el vinagre, ho batem tot ben batut fins que ens quedi la textura
desitjada.
Ho
servim en copes o vasos i ho decorem amb l’ou i la tonyina per sobre.
-
CANELÓ FRED DE VERDURES
Ingredients:
1 Carbassó
1 paquet de crem de formatge (Philadelphia)
1 pastanaga
½ pebrot vermell
½ pebrot verd
Mostassa en gra
Mel
Oli d’oliva verge extra
Sal
Pebre molt
Mesclum d’enciams
6 tomates “cherry”
Preparació:
Tallem el carbassó en làmines molt fines de dalt a baix, ho podem fer amb
un bon ganivet o d’una talladora de d’embotits, si la tenim.
Després, tallem la resta de verdures a quadradets petits, es mesclen en un
bol i hi incorporem la crema de formatge, seguim barrejant i afegim la sal al
gust.
Estenem les làmines de carbassó, una al costat de l’altra fent que els
costats es sobreposin. Agafem una mica
de la mescla i la col·loquem sobre les làmines en sentit transversal, tot
seguit enrotllem el carbassó al farcit.
Per la salsa, barregem tres cullerades soperes de mel, una punta de
mostassa en gra, un rajolí d’oli per alleugerar la textura i hi afegim sal al
gust.
Utilitzem
la salsa per cobrir el caneló i decorem amb una mica de mesclum d’enciams i
tomates “cherry”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada